zondag 11 januari 2009

ding 4 en 5

Veel te lezen en filmpjes te kijken over feeds, had de filmpjes trouwens ook nodig! Netvibes account aanmaken was niet zo moeilijk, alleen de gebruikersnaam die ik wilde gebruiken was al in gebruik, dus andere naam bedacht. Feeds toevoegen is niet zo moeilijk, had alleen even wat moeite met tabs aanmaken. 'Gizmodo is niet gelukt, kreeg als boodschap : "De feed is onjuist of reageert momenteel niet". Toen ik bezig was te zoeken naar feeds van collega's, dacht ik het gevonden te hebben, dit bleek later rss-feed van 23 dingen te zijn, maar ook dat moest. Toch nog gevonden, de rss feeds van collega's, had weer eens niet goed gekeken! Morgen verder met punt 6 en 7.



Had bovenstaand bericht zondag opgeslagen, 't is nu al weer dinsdagavond en ben weer een dik uur bezig geweest met de rest van Rss-dingen. Veel te lezen en te bekijken. Had voor het abonneren op feeds paar keer rechts geklikt, dan krijg je een tekentje abonneren op deze feed, dit leek mij ook wel handig. Toch maar terug gegaan naar de methode volgens filmpje (had gelukkig op papiertje geschreven hoe het moest, want wilde echt niet nog eens naar die meneer luisteren (hij hoest heel hard als je oortjes in hebt!) GoogleBlog vind ik een hele goede tip, vond alle bekende en minder bekende personen die zocht heel makkelijk.

1 opmerking:

  1. Hoi Nel,

    blij dat het toch nog is gelukt met netvibes. En inderdaad er zijn meer manieren om feeds toe te voegen aan je account. Als je er één ontdekt zoals met dat tekentje kun je dat gerust ook proberen hoor. Spelenderwijs leren ontdekken hoe alles in elkaar steekt dat is waar de cursus omgaat.

    Succes
    Alinda

    BeantwoordenVerwijderen